T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Bandırma Halk Eğitimi Merkezi

TEKNOFAST YARIŞMA DUYURUSU

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için Başvurular Başladı!

 

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 85 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor.

26-01-2024

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturmayı ve Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedeflemektedir. Gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlen yarışmalar başta olmak üzere, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

 

Uluslararası düzenlenen bu festivalde havacılık gösterileri diğer ülkelerden gösteri takımlarının katılımına açıktır. Etkinlikler, birçok yabancı misyon temsilcileri ve heyetler tarafından ziyaret edilmektedir. Bu platform, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine imkân sunmaktadır.

 

TEKNOFEST 2024

 

TEKNOFEST ilk defa düzenlendiği yıldan bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayarak 6 yılda 9 festival gerçekleştirdi. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ve Teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle düzenlenen festival, 2018, 2019 ve 2021 yıllarında İstanbul, 2020 yılında Gaziantep, 2022' de ise Samsun ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü' de düzenlendi.

 

2024 yılında onuncusu gerçekleşecek olan TEKNOFEST, Adana'da düzenlenecek şekilde planlamalarına başladı. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı Türkiye tarihinin en büyük ödüllü yarışmalarına Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistem Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları da eklenerek 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmaları düzenlenecektir. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosu ile düzenlenen prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunu gençlere 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacaktır. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir.

 

 

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artıran ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen festivalin tarihi ilerleyen günlerde açıklanacaktır.

 

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmalarına başvuru yapmak için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2024 - Güncelleme: 26.01.2024 15:55 - Görüntülenme: 70
Kaynak: https://www.teknofest.org/tr/content/announcement/teknofest2024teknolojiyarismalariicinbasvurularbasladi/
  Beğen | 0  kişi beğendi